Βιογραφικό Σημείωμα – Rainbow Art

Βιογραφικό Σημείωμα

Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου
Graphic and Web Designer

Ο γραφίστας ηλεκτρονικού και έντυπου μέσου αποτελεί ένα από τα πιο δημιουργικά & δυναμικά αναπτυσσόμενα επαγγέλματα. Απαιτεί συνδυασμό υψηλής αισθητικής αντίληψης, κατανόηση & χρήση των νέων τεχνολογιών αλλά και ουσιαστική γνώση των αρχών του marketing. Προσωπικός μου στόχος σε κάθε μακέτα που δημιουργώ είναι να μην την προσεγγίζω απλά και μόνο από την αισθητική σκοπιά. Προσπαθώ να κατανοήσω που πρέπει η εκάστοτε δημιουργία να απευθηνθεί, να εμβαθύνω στις ιδιαιτερότητες που ενδεχομένως υπάρχουν αλλά και να εξασφαλίσω πως το μήνυμα που στοχεύει να περάσει θα έχει την μέγιστη δυνατή απήχηση.

Επαγγελματική Εμπειρία

Οκτώβρης 2013 έως σήμερα

Δημιουργικό γραφείο Rainbow Art
Ιδιοκτήτρια

Από τον Οκτώβρη του 2013 έως και σήμερα μπορείτε να με βρείτε σε ένα μικρό αλλά ζεστό χώρο στην καρδιά της παλιάς πόλης των Ιωαννίνων, στην οδό Ανεξαρτησίας 20. Θα χαρώ να σας γνωρίσω και να συζητήσουμε για το εικαστικό ή την διαφημιστική δημιουργία με σκοπό την προβολή της επιχείρησης σας. Ελάτε να δείτε από κοντά τις κάρτες, τα φυλλάδια, τις ιστοσελίδες, τα λογότυπα και γενικότερα την μεγάλη γκάμα δημιουργιών για πολλές επιχειρήσεις της πόλης των Ιωαννίνων και όχι μόνο! Ίσως να πάρετε & κάποιες ιδέες για την δική σας επιχείρηση.

Ιούνιος 2010 έως Οκτώβρης 2013

Free Lancer Graphic Designer
Αυτοαπασχόληση

Όπως η πλειοψηφία των συναδέλφων μου, αμέσως μετά το πτυχίο & πριν αποκτήσω τον δικό μου χώρο εργασίας δραστηριοποιήθηκα ως freelancer. Εργάστηκα σε αρκετά project από τα πιο απλά όπως επαγγελματικές κάρτες και φυλλάδια, αλλά και σε πιο σύνθετα όπως ιστοσελίδες, e-bay καταστήματα κ.α. Ήταν το έναυσμα για να συνειδητοποιήσω ότι τελικά αυτή την δουλειά λατρεύω να κάνω και να προχωρήσω στην δημιουργία του Rainbow Art.

Ιανουάριος 2010 έως Ιούνιος 2010

Proper Advertisment
Graphic & Web Designer (Προκτική Άσκηση)

Στην εταιρία Proper Advertisment στην Θεσσαλονίκη ολοκλήρωσα με επιτυχία την πρακτική μου άσκηση, απαραίτητο στάδιο για την απόκτηση του πτυχίου μου. Όπως ο κάθε σπουδαστής, στην περίοδο της πρακτικής μου αποκόμισα σημαντικές εμπειρίες κυρίως όσον αφορά την αλληλεπίδραση με τις εταιρίες για τις οποίες σχεδιάζαμε τις μακέτες. Μάλιστα αποτέλεσε εξαιρετική προσωπική επιβράβευση το γεγονός ότι πολλές δουλειές μου μετουσιώθηκαν σε διαφημιστικά project μιας & οι πελάτες τα επέλεξαν!

Εκπαίδευση

Ιανουάριος 2014 έως Δεκέμβρης 2015

Graphic Design & Animations
Computer Practica

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία κύκλος σεμιναρίων συνολικής διάρκειας 180 ωρών από την Computer Practica που οδήγησε και στην απόκτηση διπλώματος,  με αντικείμενο την παροχή ολοκληρωμένων γνώσεων πάνω στα μέσα και την διαδικασία της δημιουργίας διαφημιστικών εντύπων, σχεδίων, εικόνων και video. Κατά την διάρκεια των μαθημάτων ολοκληρώθηκαν πολλά project που αφορούσαν δημιουργία πρωτότυπων ηλεκτρονικά εικαστικών δημιουργιών που διαπνέονταν από τις αρχές του marketing & της διαφήμισης.

Ιανουάριος 2009 έως Δεκέμβριος 2010

Γραφίστας Ηλεκτρονικών & Έντυπων Μέσων
Ι.Ε.Κ. Πυθαγόρας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία (άριστα) ο κύκλος σπουδών διάρκειας τριών εξαμήνων του ΙΕΚ Πυθαγόρα που οδήγησε στην απόκτηση του, αναγνωρισμένου από το κράτος, διπλώματος «Γραφίστας ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων».

Σεπτέμβριος 2002 έως Ιούνιος 2008

Βασική Εκπαίδευση
Γυμνάσιο & Λύκειο Σταυρού Ημαθίας

Έλαβα την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Γυμνάσιο και το Λύκειο του Σταυρού Ημαθίας από όπου και κατάγομαι.

Στοιχεία επικοινωνίας

Γνώσεις Προγραμμάτων

Adobe Photoshop

Εξαιρετική γνώση κάθε λεπτομέριας του προγράμματος, χρήση επαγγελματικών τεχνικών. Είναι το βασικότερο εργαλείο για την πλειοψηφία των project.

Adobe Illustrator

Άριστη γνώση των εργαλείων & πλήρη αξιοποίηση των δυναντοτήτων του προγράμματος. Αξιοποιείται σε καθημερινή βάση.

Adobe Indesign

Άριστη γνώση των εργαλείων & πολύ καλή χρήση τεχνικών.

Corel Draw

Ολόπλευρη γνώση χειρισμού του προγράμματος, χρήση επαγγελματικών τεχνικών & καθημερινή τριβή καθώς η χρήση του είναι απαραίτητη σχεδόν σε όλα τα project.

Adobe Premiere

Ουσιαστική γνώση του προγράμματος, των εργαλείων και των επαγγελματικών τεχνικών για την δημιουργία ενός άρτιου αισθητικά και τεχνικά βίντεο.

Adobe Dreamweaver

Ολόπλευρη γνώση του προγράμματος και των δυνατοτήτων του, ένα από τα εργαλεία που αξιοποιούνται σε καθημερινή βάση για την επεξεργασία ηλεκτρονικών εγγράφων (ιστοσελίδων, newsletter κ.α.)

HTML5 & CSS3

Δυνατότητα επεξεργασίας κώδικα αλλά και συγραφής από το μηδέν ενός HTML ηλεκτρονικού εγγράφου. Φυσικά μόνο το αρχείο HTML δεν θα αρκούσε αν δεν ερχόταν οι εντολές της CSS να προσθέσουν στην πληροφορία το αισθητικό κομμάτι συνθέτοντας ένα εξαιρετικό συνολικά αποτέλεσμα.

Javascript & jQuery

Δυνατότητα επεξεργασίας & συγγραφής από το μηδέν javascipt εντολών, συναρτήσεων & προγραμμάτων που προσδίδουν την απαραίτητη διαδραστικότητα της ιστοσελίδας με τον χρήστη.

Wordpress

Ουσιαστική γνώση της διαδικασίας δημιουργίας και διαχείρησης ιστοσελίδας στο περιβάλον την Wordpress.